Medtech-starters

Met ingang van 2012 kunnen ook Medtech-starters lid worden. Wat heeft Holland HealthTech jonge medisch-technologische ondernemingen te bieden? Heel veel praktische zaken die je veel tijd en geld zullen besparen.

1. Voorbeeldcontracten in Word zodat je ze zelf kunt aanpassen. Denk aan geheimhoudingsverklaringen, clinical trial agreements, intellectual property agreements maar ook disclaimers, distributieovereenkomsten of werknemerscontracten.

2. Een specifieke aansprakelijkheidsverzekering voor de medische risico’s die je loopt bij het doen van menselijk onderzoek met je prototype tot bij de verkoop van je Medtech-product. De verzekering is specifiek gericht op jonge Medtech-ondernemingen en de processen waar zij doorheen lopen.

3. Algemene voorwaarden voor levering van jullie medical device. Wederom is hier juist rekening gehouden met jonge Medtech-ondernemingen; niet alleen ten aanzien van de strikte regelgeving in de medische industrie maar ook gezien de omvang van jonge ondernemingen zonder grote afdelingen om allerlei verplicht papierwerk bij te houden. Deze voorwaarden zijn hier een antwoord op.

4. Daarnaast bieden wij een Medtech-starterskit waar industrie-experts een overzicht geven van de belangrijkste elementen en adviezen om je onderneming tot een succes te maken. De stukken bevatten praktische tips en handige informatie over onder andere de volgende onderwerpen:

  • Financiering. Wat zijn de do’s en don’ts bij het ophalen van financiering bij investeerders? Welke Medtech-financiers heeft Nederland eigenlijk? Kunnen subsidies nog wat betekenen?
  • Productontwikkeling. Welke spelregels gelden bij het ontwerpen van medische producten? Waar haal ik technische kennis vandaan? Hoe zet ik de klinische validatie van mijn product op? Waar moet ik rekening mee houden bij het opzetten van productie?
  • Wetten en regelgeving. Aan welke wetten en regelgeving moet ik eigenlijk voldoen? En aan welke normen en richtlijnen? Hoe zit het met kwaliteitsmanagementsystemen en mijn CE-markering?
  • Marktintroductie. Hoe kan ik distributie en export opzetten? Hoe zorg ik dat mijn product vergoed wordt bij zorgverzekeraars? Wat zijn de belangrijkste tips bij PR in de medische wereld?

Buiten bovenstaande elementen biedt Holland HealthTech je als lidbedrijf de standaardvoordelen van lidmaatschap van onze branchevereniging. Denk hierbij aan politieke lobby maar ook aan actuele informatie over zaken als Medtech-events, het topsectorenbeleid, economiecijfers en marktdata. En vergeet niet de jaarlijkse diners met andere Medtech-industriebedrijven.

De contributie voor Medtech-starters. Als Medtech-starter geldt een bedrijf, dat bij het aangaan van het lidmaatschap:

–     actief is binnen de medische technologie,
–     niet langer dan 3 jaar is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en
–     een omzet heeft van minder dan € 100.000,00.

De contributie voor het 1e jaar is op € 70,00 vastgesteld, voor het 2e jaar € 200,00 en voor het 3e jaar € 500,00. Vanaf het 4e jaar dienen de reguliere kosten te worden betaald.

Aanmeldingsformulier Lidmaatschap Medtech-starter
Aanmeldingsformulier Lidmaatschap Medtech-starter
Aanmeldingsformulier lidmaatschap Medtech-starter(2).pdf
251.6 KiB
299 Downloads
Details