Export

Het overgrote deel van de leden van Holland HealthTech exporteert naar het buitenland. Vanzelfsprekend is export voor Holland HealthTech dan ook een van de speerpunten van beleid. Holland HealthTech laat zich hiervoor vertegenwoordigen bij de Task Force Health Care (TFHC).

TFHC is een non-profit organisatie die de samenwerking stimuleert tussen organisaties binnen de Nederlandse life sciences & health sector en duurzaamheid in de gezondheidszorg promoot. TFHC en haar partners leveren innovatieve en duurzame oplossingen voor internationale (en nationale) kansen. Daarmee wordt steun geboden in de ontwikkeling en/of verbetering van duurzame infrastructuren in de gezondheidszorg.

In structureel overleg wordt gewerkt met het kennisveld en de overheid(sinstellingen en -diensten) en worden de (beleids)ontwikkelingen van exportmarkten gevolgd. Er wordt gekeken naar trendontwikkelingen en de mogelijkheden voor export. In navolging daarvan worden er handelsmissies georganiseerd, internationale contacten gelegd en lezingen/presentaties voor ambassadepersoneel gehouden. Hiervoor worden relaties onderhouden met de betreffende ministeries, de politiek en overige betrokkenen.

Holland HealthTech heeft een zetel binnen het bestuur van de Stichting TFHC. Daarnaast is ongeveer een derde van de leden van Holland HealthTech ook rechtstreeks aangesloten bij de TFHC. Voor meer informatie over de TFHC en haar activiteiten zie www.tfhc.nl.